17 Mayıs 2012 Perşembe

Freeganizm - Freegans Photos - Freegans Pictures

Onların iyi gelirleri ve hatta güzel evleri var. Aralarında pekçok meslek grubundan insanın bulunduğu Freegan-ların önemli bir kesimini öğrenciler oluşturuyor.
Bedava anlamına gelen -Free- ve ve hayvansal herhangi bir ürünü tüketmeye karşı olmak anlamına gelen -vegan- sözcüklerinin karışımından  türetilen,  olabildiğince az tüketim yapma anlayışını benimseyen -freeganizm-  ABD-de her geçen gün daha çok yandaş topluyor.

Amerika-da bulunan restoranlar, fazla yemeklerini herhangi bir yere bağışlamıyorlar çünkü bağışladıklarında başlarına gelebileceklerden kendilerinin sorumlu olduğunu düşünerek olası olumsuz sonuçlarla uğraşmak istemiyorlar. Hatta bazı restoranlar, Freeganlar için çöpleri ayrı ayrı temiz poşetlerde bırakıyor.
Gündelik yiyecek gereksinimlerini, büyük süpermarketlerin ve lokantaların attığı çöplerden sağlayan freeganlar, özellikle sebze, meyve, ekmek gibi temel yiyecek kaynaklarını New York sokaklarında çöplüklerden karşılıyor.
Aralarında öğretmenler, avukatlar, web tasarımcıları gibi profesyonel meslek gruplarının yanı sıra öğrencilerin de bulunduğu çöplükten geçinen freeganlar, New York-un değişik bölgelerinden düzenli aralıklarla buluşuyor.
Akşam saatlerinde, süpermarketlerin ve restaurantların çöplerini atmalarını bekleyen freeganlar, daha sonra bu çöplerin içine dalıp yiyecek arıyor.
Freeganlar, kendi kişisel yiyecek gereksinimlerini elde etmenin yanı sıra, ABD-nin -evsizleri- ile en ünlü kentlerinden biri olan New York-un yoksulları için de çöpten yiyecek topluyor.
Çoğunluğu etyemez (vejeteryan) Amerikalılardan oluşan freeganlar, New York sokaklarındaki çöplüklerden topladıkları yiyeceklerini bisikletlerindeki yada omuzlarındaki çantalarına yükledikten sonra evlerinin yolunu tutuyor.
Freeganlar, düzenli aralıklarla çöpten toplanan yiyeceklerden hazırlanmış yemeklerle ev partileri de veriyor.
Cepten değil çöpten geçiniyor
Cepten değil çöpten geçiniyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder